Latest

24. Uluslararası “ICCI Powered by POWER-GEN” 2018 Enerji ve Çevre Fuarı ve Konferansı Özelinde ICCI ENERJİ ÖDÜLLERİ

Articles/makaleler

  /   645   /   08 May 2018, Tuesday

 Print
24. Uluslararası “ICCI Powered by POWER-GEN” 2018 Enerji ve Çevre Fuarı ve Konferansı Özelinde ICCI ENERJİ ÖDÜLLERİ- Cigdem Yorgancioglu

  

 

24. Uluslararası “ICCI Powered by POWER-GEN” 2018  Enerji ve Çevre Fuarı ve Konferansı Özelinde ICCI ENERJİ ÖDÜLLERİ

Çiğdem Yorgancıoğlu-   Cigdem Yorgancioglu

 


 

 

 

1994 yılından bu yana Türkiye'de düzenli olarak organize edilen, en sürdürülebilir uluslararası enerji fuarı. olarak adledilen Enerji ve Çevre Fuarı ve Konferansı 300'ün üzerindeki katılımcı firma sayısı  02 Mayıs tarihinde İstanbul Fuar Merkezi'nde  başladı.

Türkiye’ de ilk ve tek olarak 2011 yılından beri her sene düzenlenen, Enerji  Sektörüne verilen hizmetleri ve yapılan katkıları desteklemek amacıyla verilen Türkiye enerji gücünü üreten lider firmaların en iyilerinin ödüllendirildiği, Türkiye enerji sektörünün en önemli ödül töreni olarak bilinen “ICCI Enerji Ödülleri” Töreni'nin yedincisi 2 Mayıs 2018 tarihinde İstanbul WOW Convention Center'da 24. Uluslararası Enerji ve Çevre Fuarı ve Konferansı'nın ilk günü akşamı Katılımcı Gala Yemeği ile birlikte gerçekleşti.  .C. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı ve EPDK yetkilileri ve kamu üst düzey çalışanları ile çok sayıda akademik ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcilerinin ve enerji sektörünün önde gelen profesyonelleri katıldığı  bu etkinliğe de bizzat katılarak izleme olanağım oldu.

 


. ICCI Enerji Ödülleri kapsamında Enerji Santrallerini ve Ana Ekipman Tedarikçilerini ağırlandığı organzasyonda özellikle yenilenebilir enerji alanında yapılan yatırımları desteklemek amacıyla da verilen ICCI Enerji Ödülleri’nde, Yenilenebilir Enerji Santralleri kategorisinde; Rüzgar, Hidroelektrik, Jeotermal, Biyokütle ve Atık ile Güneş, Termik Santraller alanında ise, Doğalgaz, Kömür ve Atık Isı projeleri yarışırken bu sene yarışmada ödül kategorilerine eklenen Ana Ekipman Tedarikçisi kategorisi ile Yenilenebilir Enerji Santralleri ve Termik Enerji Santralleri kategorisinde ödül alan Santrallerin Ana Ekipmancıları onurlandırılldı. 

Enerji ödülleri jüri üyeleri tarafından ölçülebilir kriterlere verilerek puanlama sistemi ile değerlendirilip, her kategoride en yüksek puanı alanları  ödülle buluşturdu.

 

ICCI Yönetim Kurulu Başkanı Alexander Kühnel ve Yönetim Kurulu Üyesi Glenn Ensor ICCI Enerji Ödülleri’nin  yukarıda bahsettiğimiz amaca yönelik olarak verilmlerine dair vurgu yaparken “Türkiye, yenilenebilir enerji kaynakları açısından oldukça zengin bir ülke. Türkiye’nin gelişim programı içinde enerji, stratejik öneme haiz  bir sektör ve bu alanda yapılan tüm yenilikçi çalışmaları desteklemekteyiz ” şeklinde konuştu.

Hatırlarsak geçtiğimiz 2017 senesinde Yenilenebilir Enerji Santralleri kategorisinde, "Rüzgar" alanında Dinar RES ile Olgu Enerji Yatırım Üretim ve Ticaret AŞ (Güriş Holding), "Hidroelektrik" alanında Tepekışla Barajı ve HES ile Sanko Enerji, almıştı. Bu sene ise (2018) Hidroelektrik kategorisinde; Sanko Enerjiye ait Yokuşlu Kalkandere Hidroelektrik Santrali adına ödülü  Sanko’ Genel Müdür Yardımcısı Atıl Paydaş, santralin ana ekipmancısı olan GE  Yenilenebilir Enerji (Head of Sales MENAT | XLP Sales & Marketing GE Renewable Energy[i]  )adına Hidro Ortadoğu Kuzey Afrika ve Türkiye Bölge Satış Direktörü Yasin Kasırga aldı.

 

 

Rüzgar kategorisinde; Borusan Enbw Enerji Yatırımları ve Üretim A.Ş.’ye ait Harmanlı Rüzgar Santrali adına ödülü İcra Kurulu Üyesi Tuna Güven, santralin ana ekipmancısı VESTAS firması adına ödülü Servis Müdürü Levent İshak aldı.

 

2017 senesinde  Güneş" kategoriside  Solentegre GES ile Solentegre Enerji Yatırımları Ticaret AŞ (Akfen Holding) ödüle layık görülmüştü.   Bu sene ise Güneş kategorisi; Aluform Pekintaş Alüminyum San. ve Tic. A.Ş.’ye ait Düzce Fabrikası GES Çatı Uygulaması adına ödülü firma Satış ve Pazarlama Müdürü Galip Canoğlu, santralin ana ekipmancısı SCHMİD Pekintaş adına ödülü Genel Müdür ve Yönetim Kurulu Başkan Vekili Özhan Olcay aldı.

 

Hali hazırda  devlet tarafından YEKDEM kapsamında, oldukça özel bir fiyat stratejisiyle desteklenen Biyokütleden enerji üretimi  alanı bir başka kategoriyi  “Biyokütle ve Atık kategorisi” adı altında değerlendirilmekte. 2017 seneside  bu kategoride  Aksaray OSB Biyogaz Tesisi ile Enfaş Enerji Elektrik Üretim AŞ (Sütaş), ödüle layık görülmüştü Bu sene ise Biyokütle ve Atık kategorisinde; Kastamonu Entegre Ağaç Sanayi A.Ş.’ye ait Biyokütle Gazlaştırma Tesisi adına ödülü firma Yenilenebilir Enerji Müdürü Bülent Kurşun, projenin ana ekipmancı Gasification Consultancy firması adına ödül Murat Doğru’ya takdim edildi .

 

 

Jeotermal kategorisinde; geçtiğimiz 2017 senesinde Jeotermal" alanında Kızıldere II - JES ile Zorlu Doğal Elektrik Üretimi AŞ, ödüllerini almıştı . Bu sene ise  Türkerler Holding’e ait Alaşehir Jeotermal Enerji Santrali adına ödülü Agora Gaz Genel Müdürü Gökhan Yardım, ana ekipmancısı Ormat Teknoloji adına ödülü Genel Müdür Ali Cansun aldı.

 

Gectiğimiz sene altıncısı ICCI - 23. Uluslararası Enerji ve Çevre Fuarı ve Konferansı  çerçevesinde tertiplenen enerji ödülleri töreninde  Termik Enerji Santralleri" kategorisinde İç Anadolu Doğalgaz Kombine Çevrim Santrali ile İçanadolu Doğalgaz Elektrik Üretim ve Ticaret AŞ (Gama Enerji) "Doğalgaz" alanında, İskenderun Kömür Santrali ile Atlas Enerji Üretim AŞ (Diler Holding) "Kömür" alanında, Trakya Cam Sanayi ile Şişecam AŞ "Atık Isı" alanında ödül almıştı Bu sene ise Kömür Santralleri kategorisinde; Eren Enerji Elektrik Üretim A.Ş.’ye ait ZETES 3 Termik Santrali adına ödülü firma Genel Müdürü Emir Eren, ana ekipmancısı adına ödülü Harbin Elektrik CPO’su Qiao Shiming aldı.

 

Doğalgaz Santralleri kategorisinde; Gama Enerjiye ait İç Anadolu Doğalgaz Kombine Çevrim Santrali adına ödülü Genel Müdür Tamer Çalışır, ana ekipmancısı adına ödülü GE Enerji Servisleri Ülke Müdürü Ercüment Akıllı alırken jüri özel ödülleri ise bu sene Elektrik Dağıtım kategorisinde; Müşteri Hizmetleri Memnuniyeti ve Sosyal Sorumluluk Projeleri ile VEDAŞ Vangölü Elektrik Dağıtım adına ödülü firma Elektrik Dağıtım Direktörü Ali Aydın’a verildi..Soma Kömür Gazlaştırma Projesi (Trijen) adına ödülü de Proje Yöneticisi Doç. Dr. Fehmi Akgün aldı

 

 

 


[i] GE    GE Renewable Energy is a ten billion dollar “startup” backed by the resources of the world’s first digital industrial company. We take the earth’s most abundant resources - the strength of the wind, the force of water, and the heat of the sun, - and put them to work with breakthrough technology that unleashes their true possibilities. #UnleashingLimitlessEnergy

  

Comments