Latest

Turkey Energy Forum’unda ‘Solar Sektörü’ne Yönelik Panel Düzenlendi!/MODERATOR CIGDEM YORGANCIOGLU

Diplomacy

  /   1756   /   03 October 2018, Wednesday

 Print
Bu haber ENERJİ GAZETESİ 'nden birebir aktarılmaktadır --Çiğdem Yorgancıoğlu - Sarp Altınel

  

‘Turkey Energy Forum’unda

 ‘Solar Sektörü’ne Yönelik Panel 

Düzenlendi!

Kategori : ELEKTRİK ENERJİSİENERJİ GÜNDEMİGÜNEŞ ENERJİSİ - Tarih : 02 Ekim 2018

Enerji Gazetesi’nin medya partneri olarak yer aldığı Turkey Energy Forum’u, 1-2 Ekim 2018’de İstanbul Shangri La Otel’de gerçekleştirilmektedir.

Düzenlenen forumda; yeni dönemde geliştirilmesi planlanan rüzgâr ve güneş enerjisi projeleri ile bu projelerin finansmanı, uluslararası gaz boru hatlarındaki (TANAP, Türk Akımı) son gelişmeler ve Türkiye’de yenilenebilir enerji piyasası ve gelecek planları, nükleer teknolojilerin Türkiye’nin enerji 

sektörüne etkisine yönelik konular yapılan panellerle uluslararası finansman ve danışmanlık kuruluşları, hukuk şirketleri ve sektör oyuncularını da biraraya getirmektedir.

Turkey Energy Forum’unun 1.nci günü Enerji Gazetesi’nin uzman yazarı Sn. Çiğdem YORGANCIOĞLU‘nun moderatörlüğünde düzenlenen “Solar PV Industry Update: the State of the Market Under a Changing Regulatory Framework” temalı panelde; enerji sektörünün öncü isimlerinden Erhan Çakar, ( BFP Enerji – Yönt. Kur. Bşk. ) H. Cenap Kuloğlu ( Apuron Kuloğlu Ges & Akü Teknolojisi A.Ş – Chairman & Managing Director ) ve  A. Furkan Özkur ( Günışığı Yenilenebilir Enerji – Genel Müdürü ) konuşmacı olarak yer almış olup güneş paneli ithalat vergisi ve ithalatındaki değişikliklerle etkileri, güneş enerjisi çiftliklerinin finansal uygulanabilirliği, güneş projesi lisansı pazarının etkisiyle pazarda ki gelişmeler, sektör dinamikleri, Türk güneş enerjisi sektörünün nasıl yol alması gerektiği ve lisans projesi olmaksızın ges projesi geliştirme konuları ele alınmıştır.

  

Comments