Latest

Cigdem Yorgancioglu PANDEMI DONEMI VE SONRASI YENI DUNYA DUZENIINDE 360 Derecelik Farkındalık Türbülansı EĞİTİMLER SERİSİ

Academic - Training-workshopegitimseminer Atölye

  /   752   /   25 October 2020, Sunday

 Print
Tüm Beyaz Yaka Profesyoneller ve Yöneticiler için PANDEMI DONEMI VE SONRASI YENI DUNYA DUZENIINDE 360 Derecelik Farkındalık Türbülansı EĞİTİMLER SERİSİ Covid19 Özelinde Süreç , Yaşam, Duygu, Kaygı Farkındalığı ve Stres Yönetimi EĞİTMEN -ANTRENÖR :H.Çiğdem YORGANCIOGLU

  

(Hicran Cigdem YORGANCIOĞLU) Biz dili ile kaleme alınmış tüm metinlerde Bu eğitim ,seminer, aktivite uygulamalara ait  tanıtım içeriğine  ilişkin 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu’ndan doğan mali ve manevi hakların gerçek sahibidir
 
AGIZ GARGARASI DEĞİL AMA  ZİHİNSEL VE BEDENSEL GARGARA sizim KORUMA KALKANINIZI GÜÇLENDİRİR , Güçlü zihin ve beden kasları geliştirmenin tam da sırası …. O HALDE HEM GÜÇLENELİM HEM DE EĞLENELİM
 
 
Eğlenceli Uygulamalar :PANDEMİ ÇİĞDEMİ İLE ZİHİNSEL VE BEDENSEL PANDOMİN
 
 
 
Küresel salgın tam damardan girdi hayatmıza..Çok mu külhanbeyli bir ağız oldu bu girizgah cümlesi . İşte koronavirüs böyle kabadayı gibi efelene efelene,üst perdeden konuşa konuşa  girdi yaşantımıza.. İİnsanlık ailesine bunu yaptı. Kalp ve damar sağlığı ayrılmaz ikilisine bir de nanik yapmazmı. .Hayat bazen böyle damarınıza basar. Ancak şayet beyninizle kalbiniz bağlantısını koparmamışsa “Kardiyovasküler mukavemetiniz” her daim gücüne güç katar.
Pandemi ile birlikte iç dünyamızdaki mevsim normallerimiz de değişti .Normalleşme ise artık  eski normal değil.Yeni normali kavrama yeni bakış açılarını bir kez daha hayatımızın ve alışkanlıklarımızın önüne serdi.
 
Uçuşlar iptal oldu. Ama zihnimiz kısa bir şaşkınlıktan sonra  uçuşa geçti  yaşamımızda anlam arayışının merkezinin değiştiği hissine kapıldık. Fakat yeni anlamlar yaratmanın da mümkün olabileceğini farkettik . Yeni tip koronavirüsle elini yüzüne sürüp burnunu kaşıyamıyor ama başını kaşıyıp  yepyeni yaratıclıklarla küllerinden yeni bir oluşum ve yeni insanlık degerleri de yolda .
 
Bu seminlerler ve eğitimler ve aynı zamanda eğlenceli aktiviteler dizisinde dünyayı etkisi altına alan Pandemi’de  kesin tedavisi henüz bulunamamış covid19 a ilişkin  kaygı ve  endişleri  dinamik, dengeli akılcı ve bilimim tavsiyesi doğrultusunda alınacak önlemler eşliğinde,  başarıya dönüştürme sanatının yanısıra  hem bedeni hem de zihni nasıl zinde tutabileceğinin inceliklerini masaya yatıracağız.
Karantina  dönemi     Evlerde ekmek yapma dönemlerinin de bir anlamı vardı elbet ama sürdürülebilir olmadığını da kısa zamanda farkına vardı insanlık. Şimdi yeni tohumlar ekmek için uygun bir zaman.
 
Zihinsell ve Ruhsal hiyen mi yoksa aradığımız , Ya da bir denge noktası mı ? Bedensel ve zihinsel egzersizler sayesinde salgına karşı pro-aktif korunma mukavemetini arttırmak mı yoksa ? Sosyal izolasyon döneminde dahi sağlıklı kalmaya çalışırken bir yandan da  ilişkileri  sağlıklı şekilde korumak mı ? Çaresizlik döngüsü, korku , kaygılar, endişe tasa , panik, travma , yıpranma, bunalım ,depresyon , bilişsel ve duygusal çöküntü bunların hepsini savurmak için belirsizlik yönetimi stratejileri belirlemek mi?  Virüsten uzak kalmaya çalışırken ,tombikleşmeden ve kemik yoğunluğunuzu kaybetmeden süreci başarıyla atlatmanın bir yolı mu dersiniz ? Cevap esasen hepsi . O halde hepsine dokunacağız birlikte.
 
 
Yaşam sevinci – moral – motivasyon – yeni hedefler- yeni kazanımlar  hepsi kaybettiklerimizin üzerine çıkabilecek  bir formasyon programı cevabı beynimizde ve insanı anlamakta saklı , hepsini işleyeceğiz . ilk bölümden memnun kalanlarla yola devam edeceğiz  her hafta ilave  konular ve aktivitelerle  insanı bedenini zihninini daha da derinlikli inceleyerek yaşam deneyimlerini de ekleyerek bu süreci zinde ve olabildiğince huzurlu atlatmak çabası içinde olaağız . Yanımıza giderek genişlyen bir yelpazede zamanla  farklı uzmanlık alanlarıyla yeni yol arkadaşları da alacağız .
 
 
Tokalaşmıyoruz, ama hayat ile tokalaşacağız , sarılmıyoruz ama hayata sarılacağız , mesafeliyiz ama hayat ile aramıza mesafe koymuyoruz … Her ne yapıyorsak hayatta kalmak icin yapıyoruz bu katılma açık kişisel gelişim ve dinamizm seminerinde hayatta kalma stratejileri ve alışılmadık koşullarda uyum yeteneği geliştirirken güçlenme , hayatımızı çeşitlendirme ve mutlu olabilme yollarını mercek altına alacağız 
 
“Asgari temas” ile birbirimize azami temas etmenin yepyeni yollarını keşfedeceğiz Günlük yaşamın yeniden düzenlemeye azmetmiş bir Küresel salgının son 10 ay iinde  hayatımıza nasıl nüfuz ettiğini izlerken  koronavirüs  pandemic srecinde kişisel kalkanlarımıza mukavemet kazandırmanın çoklarca yolunu keşfederken aynı zamanda çok eğleneceğiz .
 
virüse  etkili bir tedavi ve/veya aşı bulununcaya dek  iş ve yaşam sürekliliğini kesintiye uğratmadan riski azaltmanın  tehlikeleri minimize etmek bakımından uzaktan çalışmayı ve öğrenmeyi benimseyenler için de keyifli ve verimli olacağını düşündüğümüz bu  dizinin ana başlıklarından bir kaçı .
 
 
 
 
 
·         Yaşamda  “postür” ve duruş  herşeydir . çok şeydir …
·         alt ve üst beden- ön ve arka beyin
·         Fiziksel Ve Mental Sağlıklı Yaşam, Beslenme, Uyku Nedir 
·         Esneklik mukavemet ve denge üçgeni  
·         Nefes ile Nefes Nefese
·         Bilişsel ve Bedensel Omurga Esnekliği
Esnek Bağışıklık Sistemi 
Hormonlar Bağısıklık Sistemi Ve Spor 
·         Düşünce eklemleriniz, zihinsel tendonlarınız, fikir bağ dokularınız ve yaratıclık kaslarınız
·         Dinamik Adaptasyon Tesis Etme Becerileri
·         Somut hedeflere odaklanma becerisi
·         Sağlıklı düş -sağlıklı düşünme
·         Yeni günlük rutinler ve planlar  ve belirsizlikler yönetimi
·         İnsan Davranışlarının Kimyası Ve Dünya Virüs Kaygısı Bir Travma Mıdır, Dramatik Tablo 
·        

·         Neden Adam Sendeciler Ve Paniklenenler Var Savunma Mekanizmaları 
Neden Abartıp, Gevşetiriz 
Neden Abartıp, Gevşetiriz 
·         Öz bakım-özsaygı –öz kaygı üçgeni
 Contingency Theory Duruma Göre Vaziyet Alma Stratejik Ve Taktik Planlar Nasıl Olur 
• Neden Tuvalet Kağıdı Ve Makarna Stoklanmaya Başlandı Ayna Nöronlar Ve Savunma Mekanizmaları
·         Toplumsal Irksal Ayrımcılık 
·         Suç Davranışlarına Meyillenme 
·         Yüksek Seviye Panik Algısı Bilişsel Durum, Kriz Yönetimi 
·         Travma Zamanlarında Bilgi Yönetimi, Dezenformasyon 
·         Kurgu Ve Planlı Afet Olsa Bile Sonuca Etkisi 
·          İnsan Neyi Kontrol Altına Alabilir, Önlemler 
• Liderlik Kaos Hallerinde Toplum Dinamiğine Göre Hareket Etme 
• Salgın Vb Olağanüstü Durumlarda Stres ve Belirsizlik Yönetimi 
• Liderlik Kaos Hallerinde Toplum Dinamiğine Göre Hareket Etme 
• Salgın Vb Olağanüstü Durumlarda Stres ve Belirsizlik Yönetimi 
·          Home Office Çalışma Sistemi Geleceğin Dünyası Ve Teknolojileri 
·          Resetlenmiş Yeni Dünya, Füturist Senaryolar
·         Otomatik Pilotu devre dışı bırakma  strateileri
•       Keyiften Ödün Verme Ve Toplumsal Sorumluluk Denge Noktası
• Sokağa Çıkma Yasağı, Karantina Ve Stres Yönetimi
• Kaygı Ve Bağışıklık Sistemi İlişkisi
• Sosyal İzolasyon Dönemlerinde Yaratıclık
• Pandemik Durumlarda Çan Eğrisi
• Pareto Kavramı Nedir
• Tavsiye Uyarı Ve Yaptırım, Yasaklar, Cezalar
• Koruma, Korunma Yayılma, Teşhis Tedavi
• Çatışma Yönetimi Çözümü Neden Travma Zamanları Önemlidir
• Sokağa Çıkma Yasağı, Karantina Ve Stres Yönetimi
• Kaygı Ve Bağışıklık Sistemi İlişkisi
• Sosyal İzolasyon Dönemlerinde Yaratıclık
• Pandemik Durumlarda Çan Eğrisi
• Pareto Kavramı Nedir
• Tavsiye Uyarı Ve Yaptırım, Yasaklar, Cezalar
• Koruma, Korunma Yayılma, Teşhis Tedavi
• Çatışma Yönetimi Çözümü Neden Travma Zamanları Önemlidir
•       Kriz Ve Travma Dönemlerinde Moral Ve Moral Değerler
•       Süreç içinde mutlu, zinde  ve yaratııcı bir  “ BEN” yaratmanın  verimli ve etkin yolları
•        Eğlenceli fiziksel aktiviteler –Drama  oyun ve canlandırmalarla etkileşim
 

  

Comments